Losos na pórku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos na pórku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62176 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
400 g | Losos - filety |
2 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Pórek |
4 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 93g |
---|---|
Cholesterol | 104,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 2,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,8mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Losos - filety, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos na pórku postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi zvolna dusíme omytý, na špalíčky nakrájený pórek s nasekanou šalotkou. Podle potřeby můžeme přilít trochu vody. Osolíme, opepříme a uchováme v teple. |
2 | Filety z lososa na straně s kůží osolíme a opepříme. Filety dáme na teflonovou pánev a zvolna opékáme asi 10 minut. |
3 | Lososa podáváme na pórkovém lůžku, ozdobíme čerstvým koprem. |
Poznámka
Voda podle potřeby.