Zdravý recept

Rychlá rajská omáčka s gnocchi

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62178

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
700 ml Rajčatové pyré Valfrutta
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
0,5 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek
Vařené gnocchi
500 g Gnocchi
1 polévková lžíce Sůl
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 271 kcal
Kilojoule 1 134kJ
14% Sacharidy 52 g
5% Tuky 4 g
30% Sodík 608 mg
13% Bílkoviny 7 g

Rychlá rajská omáčka s gnocchi postup přípravy receptu:

1

Omyté lístky čerstvé bazalky a rozmarýnu posekáme nadrobno. Drobně pokrájenou očištěnou cibuli se stroužkem česneku v pánvi na rozehřátém oleji osmažíme dozlatova. Ke zlatavé cibulce přimícháme rajčatové pyré, přidáme čerstvé bylinky, bobkový list, podle chuti sůl, čerstvě pomletý pepř, promícháme a vaříme 8-10 minut. Pak omáčku odstavíme z plotny.

2

Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu se solí. Jakmile se začne voda vařit, nasypeme do ní předvařené gnocchi - vaříme je podle návodu. Uvařené jsou, jakmile začnou vyplavávat na povrch. Poté je scedíme, necháme odkapat, přimícháme k rajčatové omáčce, pánev s omáčkou postavíme na plotnu a společně, za stálého promíchávání, vaříme ještě 2 minuty a hned horké gnocchi s omáčkou servírujeme.

Poznámka

Gnocchi jsou předvařené bramborové malé šišky, které prodávají téměř ve všech obchodech. Pokud by se ná zdála rajčatová omáčka velmi ostrá-kyselá, přidáme do ní podle chuti 1-2 lžičky třtinového cukru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept