Rychlá rajská omáčka s gnocchi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlá rajská omáčka s gnocchi
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62178 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
700 ml | Rajčatové pyré Valfrutta |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Vařené gnocchi | |
---|---|
500 g | Gnocchi |
1 polévková lžíce | Sůl |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 53,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 82,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rajčatové pyré Valfrutta, Gnocchi nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlá rajská omáčka s gnocchi postup přípravy receptu:
1 | Omyté lístky čerstvé bazalky a rozmarýnu posekáme nadrobno. Drobně pokrájenou očištěnou cibuli se stroužkem česneku v pánvi na rozehřátém oleji osmažíme dozlatova. Ke zlatavé cibulce přimícháme rajčatové pyré, přidáme čerstvé bylinky, bobkový list, podle chuti sůl, čerstvě pomletý pepř, promícháme a vaříme 8-10 minut. Pak omáčku odstavíme z plotny. |
2 | Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu se solí. Jakmile se začne voda vařit, nasypeme do ní předvařené gnocchi - vaříme je podle návodu. Uvařené jsou, jakmile začnou vyplavávat na povrch. Poté je scedíme, necháme odkapat, přimícháme k rajčatové omáčce, pánev s omáčkou postavíme na plotnu a společně, za stálého promíchávání, vaříme ještě 2 minuty a hned horké gnocchi s omáčkou servírujeme. |
Poznámka
Gnocchi jsou předvařené bramborové malé šišky, které prodávají téměř ve všech obchodech. Pokud by se ná zdála rajčatová omáčka velmi ostrá-kyselá, přidáme do ní podle chuti 1-2 lžičky třtinového cukru.