Zdravý recept

Sorentské gnocchi s mozzarellou a janovským pestem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62179

Ingredience

125 g Mozzarella di Buffala
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Pesto
500 ml Rajčatové pyré Valfrutta
1 stroužek Česnek
Olej na vytření mísy
0,5 polévková lžíce Olej chilli
Vařené gnocchi
500 g Gnocchi
1 polévková lžíce Sůl
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 518kJ
14% Sacharidy 50 g
20% Tuky 15 g
25% Sodík 510 mg
13% Bílkoviny 7 g

Sorentské gnocchi s mozzarellou a janovským pestem postup přípravy receptu:

1

Očištěný větší stroužek česneku pokrájíme nadrobno, ve větší pánvi ho orestujeme na rozehřátém oleji (restujeme pouze 30-50 sekund). Pak přilijeme konzervované rajčatové pyré a s česnekem budeme pomalu vařit 8-10 minut. Do omáčky přimícháme janovské bazalkové pesto, dochutíme čerstvě pomletým pepřem a odstavíme pánev s omáčkou z plotny.

2

Troubu si předehřejeme na 200°C. Zapékací mísu vytřeme pikantním olejem.

3

V hrnci přivedeme k varu vodu se solí, poté do ni vysypeme gnocchi a vaříme je za občasného promíchání do doby, až vyplavou na povrch. Pak je scedíme, necháme odkat a přimícháme je do rajské omáčky.

4

Směs rajské omáčky s bramborovými knedlíčky gnocchi vyklopíme do zapékací mísy, povrch pokryjeme na kousky pokrájené mozzarelly a dáme do trouby. Pečeme uprostřed trouby 10-12 minut do doby, až se mozzarella roztopí. Mísu vyjmeme z trouby, nakrájíme porce a hned servírujeme.

Poznámka

Janovské pesto - Pesto alla Genovese - hlavní ingredience je bazalka 1. jakosti s piniovými oříšky a tvrdé italské sýry. Toto pesto je možné zakoupit ve specializovaných prodejnách i přes internet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept