Sorentské gnocchi s mozzarellou a janovským pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sorentské gnocchi s mozzarellou a janovským pestem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62179 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
125 g | Mozzarella di Buffala |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Pesto |
500 ml | Rajčatové pyré Valfrutta |
Olej na vytření mísy | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Olej chilli |
Vařené gnocchi | |
500 g | Gnocchi |
1 polévková lžíce | Sůl |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 6,7mg |
Vláknina | 118,8mg |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Pesto, Olej chilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Mozzarella di Buffala, Rajčatové pyré Valfrutta, Gnocchi nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sorentské gnocchi s mozzarellou a janovským pestem postup přípravy receptu:
1 | Očištěný větší stroužek česneku pokrájíme nadrobno, ve větší pánvi ho orestujeme na rozehřátém oleji (restujeme pouze 30-50 sekund). Pak přilijeme konzervované rajčatové pyré a s česnekem budeme pomalu vařit 8-10 minut. Do omáčky přimícháme janovské bazalkové pesto, dochutíme čerstvě pomletým pepřem a odstavíme pánev s omáčkou z plotny. |
2 | Troubu si předehřejeme na 200°C. Zapékací mísu vytřeme pikantním olejem. |
3 | V hrnci přivedeme k varu vodu se solí, poté do ni vysypeme gnocchi a vaříme je za občasného promíchání do doby, až vyplavou na povrch. Pak je scedíme, necháme odkat a přimícháme je do rajské omáčky. |
4 | Směs rajské omáčky s bramborovými knedlíčky gnocchi vyklopíme do zapékací mísy, povrch pokryjeme na kousky pokrájené mozzarelly a dáme do trouby. Pečeme uprostřed trouby 10-12 minut do doby, až se mozzarella roztopí. Mísu vyjmeme z trouby, nakrájíme porce a hned servírujeme. |
Poznámka
Janovské pesto - Pesto alla Genovese - hlavní ingredience je bazalka 1. jakosti s piniovými oříšky a tvrdé italské sýry. Toto pesto je možné zakoupit ve specializovaných prodejnách i přes internet.