Pizza s rajčatovo-česnekovým pyré, ančovičkami a černými olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza s rajčatovo-česnekovým pyré, ančovičkami a černými olivami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62180 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
Na potření plechu | |
---|---|
1,5 polévková lžíce | Olej olivový |
Kvásek | |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
14 g | Droždí |
2 špetka | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 ml | Voda pitná |
Těsto na pizzu | |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Voda pitná |
Na pomoučení | |
1,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Pyré | |
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčatové pyré Valfrutta |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Ostatní ingredience | |
15 ks | Ančovičky konzervované |
1,5 stroužek | Česnek |
20 ks | Olivy černé |
1,5 polévková lžíce | Oregano sušené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 143,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 47g |
Vitamín A | 74,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 5,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Voda pitná, Sůl, Voda pitná, Česnek, Cukr třtinový, Sůl, Ančovičky konzervované, Česnek, Oregano sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Olivy černé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rajčatové pyré Valfrutta nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza s rajčatovo-česnekovým pyré, ančovičkami a černými olivami postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těsto na pizzu: do hrnečku si nalejeme vlažnou vodu, rozdrobíme do ní čerstvé kvasnice, 2 špetky mouky, 1/2 lžičky cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme hladkou mouku, promícháme ji s 1/2 lžičkou soli. Do mouky uděláme důlek, nalejeme do něj kvásek, promícháme s moukou, postupně budeme přilévat vlažnou vodu a vařečkou vymícháme hladké těsto. Těsto na pomoučeném válu znovu propracujeme rukama, až bude hladké, pružné. Vložíme ho do mísy, kterou jsme si vytřeli olejem, těsto trošku poprášíme moukou, zakryjeme ho a necháme 25 minut kynout. |
2 | Mezitím si předehřejeme troubu na 220°C. Připravíme pyré na potření těsta: do misky dáme rajčatové pyré, utřený česnek, sůl, cukr, olej a čerstvě pomletý černý pepř. Směs dobře promícháme. 2 plechy na pečení si vytřeme olejem. |
3 | Filety ančoviček nakládaných v oleji necháme okapat, případně je osušíme. Nakládané černé olivy scedíme ze slaného nálevu, pokud mají pecku - vypeckujeme je. Těsto na pomoučeném válu rozdělíme na 3 díly. Z každého dílu těsta si vytvarujeme bochánek, každý zlehka trošku rozválíme a pak rukama dotvoříme placku o průměru přibližně 25-30cm. Těsto vytlačujeme od středu ke kraji. Poté opatrně položíme pizzy na plechy a podle potřeby je "povytáhneme" Na jeden plech by se měly vejít 2 pizzy. Potřeme celý povrch každé pizzy připraveným pyré, poklademe na ně ančovičky, olivy a posypeme oreganem. Pečeme dozlatova přibližně 20 minut. |
4 | Mezitím si pokrájíme na tenké plátky stroužek česneku a přibližně 5 minut před dopečením plátky česneku poklademe na pizzy. Upečenou pizzu servírujeme horkou. |
Poznámka
Podle kvality mouky můžeme při vypracování těsta přidat vlažnou vodu, důležité je, aby těsto nebylo ani řidké, ani tuhé, nesmí se lepit, musí být krásně vláčné.