Nádivka s krůtím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nádivka s krůtím masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62183 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Bazalka sušená |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín římský |
600 g | Krůtí prsa |
2 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Provensálské koření |
0,5 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 465,5mg |
Draslík | 640,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 571,6mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín římský, Krůtí prsa, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bazalka sušená, Maizena - kukuřičný škrob, Pepř černý mletý, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nádivka s krůtím masem postup přípravy receptu:
1 | Krůtí plátky smícháme s cibulí nakrájenou na tenké plátky, s kořením, solí a pepřem. Do směsi zapracujeme vejce a přidáme škrob. Vše promícháme. |
2 | Směs dáme do vhodné zapékací mísy nebo do formy na chlebíček. Nádobu vložíme do vodní lázně a nádivku pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut. |
Poznámka
Nádivku můžeme stejným způsobem připravit i z kuřecího masa.