Portugalská omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Portugalská omáčka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62186 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
6 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
1 kávová lžička | Provensálské koření |
8 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 356,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 958,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Paprika zelená, Protlak rajčatový sterilovaný, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Portugalská omáčka postup přípravy receptu:
1 | Omytá, nakrájená rajčata smícháme s rozmačkanými stroužky česneku, s cibulí nakrájenou na plátky, s provensálským kořením a bobkovým listem. Směs osolíme, opepříme a zprudka povaříme 10 minut. |
2 | Přimícháme rajčatový protlak a očištěnou, na proužky nakrájenou papriku. Zvolna dusíme asi 20 minut, aby se vyvařila tekutina. |
3 | Bobkové listy vyjmeme a směs rozmixujeme. |