Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 62186
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

2 ks Bobkový list
6 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
1 kávová lžička Provensálské koření
8 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 45 kcal
Kilojoule 187kJ
3% Sacharidy 10 g
0% Tuky 0 g
4% Sodík 73 mg
3% Bílkoviny 2 g

Portugalská omáčka postup přípravy receptu:

1

Omytá, nakrájená rajčata smícháme s rozmačkanými stroužky česneku, s cibulí nakrájenou na plátky, s provensálským kořením a bobkovým listem. Směs osolíme, opepříme a zprudka povaříme 10 minut.

2

Přimícháme rajčatový protlak a očištěnou, na proužky nakrájenou papriku. Zvolna dusíme asi 20 minut, aby se vyvařila tekutina.

3

Bobkové listy vyjmeme a směs rozmixujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept