Recept

Zeleninová polévka ragú

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (28%)
ID receptu: 62200

Ingredience

20 g Celer řapíkatý
60 g Mléko polotučné
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
10 g Máslo čerstvé
20 g Petržel kudrnka
1 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 98 kcal
Kilojoule 409kJ
3% Sacharidy 10 g
7% Tuky 5 g
21% Sodík 411 mg
5% Bílkoviny 3 g

Zeleninová polévka ragú postup přípravy receptu:

1

Omyjeme, očistíme a nakrájíme zeleninu. Vložíme ji do studené vody, osolíme a vaříme doměkka.

2

Na teflonové pánvi nasucho opražíme mouku rozmíchanou ve studeném mléce.

3

Opraženou moukou zahustíme hotový zeleninový vývar a dobře provaříme.

4

Opatrně dochutíme muškátovým oříškem a dle chuti dosolíme.

5

Hotovou polévku zjemníme máslem a ozdobíme sekanou petrželkou.

Poznámka

Vývar solíme dle chuti tak, abychom nepřesolili, opatrně zacházíme i s muškátovým oříškem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept