Zeleninová polévka ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka ragú
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62200 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
20 g | Celer řapíkatý |
10 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mléko polotučné |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový oříšek |
20 g | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 82,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 45,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Muškátový oříšek, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka ragú postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme, očistíme a nakrájíme zeleninu. Vložíme ji do studené vody, osolíme a vaříme doměkka. |
2 | Na teflonové pánvi nasucho opražíme mouku rozmíchanou ve studeném mléce. |
3 | Opraženou moukou zahustíme hotový zeleninový vývar a dobře provaříme. |
4 | Opatrně dochutíme muškátovým oříškem a dle chuti dosolíme. |
5 | Hotovou polévku zjemníme máslem a ozdobíme sekanou petrželkou. |
Poznámka
Vývar solíme dle chuti tak, abychom nepřesolili, opatrně zacházíme i s muškátovým oříškem.