Zdravý recept

Houbové rizoto se sýrem Gran Moravia

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62201
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Cibule
50 g Hlíva ústřičná
50 g Hříbky čerstvé
25 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
350 g Rýže Arborio
0,5 kávová lžička Sůl
40 g Sýr Gran Moravia
1 ks Tymián čerstvý
100 ml Víno bílé
1,2 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 653 kcal
Kilojoule 2 731kJ
27% Sacharidy 98 g
26% Tuky 19 g
75% Sodík 2 g
31% Bílkoviny 18 g

Houbové rizoto se sýrem Gran Moravia postup přípravy receptu:

1

Hřiby a hlívu ustřičnou očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší plátky. Dobře promytou rýži necháme v sítu odkapat. Očištěnou a drobně pokrájenou cibuli dáme do většího hrnce na rozehřátý olej, zpěníme ji a jakmile začne být dorůžova, přidáme plátky hub, omytou snítku tymiánu (mateřídoušky) a smažíme společně za stálého promíchávání s cibulkou 3-4 minuty. Poté přidáme rýži a znovu, za stálého promíchávání, rýži opékáme se všemi ingrediencemi. Pak přilijeme bílé víno, promícháme a vaříme jen 3 minuty, než se vypaří alkohol. Poté postupně k rýži (za občasného promíchání) budeme přilévat zeleninový vývar. Vývar přilijeme vždy, když ho rýže nasákne. Rýži dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem a pomalu vaříme celkem 20 minut, to by měl být vývar v rýži celkem vstřebaný. Pokud ne, během vaření můžeme dolít několik ml horké vody. Když je rýže uvařená, odstavíme hrnec z plotny, okamžitě do rýže zamícháme čerstvé máslo, protože máslo vytvoří vynikající krémovou konzistenci rizota.

2

Pak přimícháme nastrouhaný sýr Gran Moravia a hned horké rizoto servírujeme.

Poznámka

Místo čerstvých hub můžeme použít houby sušené, které si předem namočímemin. 20 minut předem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept