Polévka zelňačka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka zelňačka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62202 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
100 g | Brambory |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
20 g | Mouka pšeničná celozrnná |
20 ml | Smetana 12% (konzumní) |
2 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
200 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 4,0mg |
Draslík | 404,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 80,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citronová šťáva, Sůl, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná celozrnná, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka zelňačka postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce. |
2 | Uvaříme pokrájené kysané zelí i s lákem. |
3 | Celozrnnou moukou rozmíchanou ve smetaně zahustíme uvařené zelí. |
4 | Řádně provaříme a dochutíme solí a citronovou šťávou. |
5 | Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. |
Poznámka
Na kostičky nakrájené brambory vložíme do polévky, nebo je celé můžeme přikusovat k polévce.