Okurka plněná tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurka plněná tuňákem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62207 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 kávová lžička | Majonéza |
1 ks | Okurka salátová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
120 g | Tuňák ve vlastní šťávě |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 744,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 525,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 4,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majonéza, Okurka salátová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Tuňák ve vlastní šťávě mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okurka plněná tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Salátovou okurku omyjeme a případně oloupeme. Rozpůlíme ji a každou polovinu ještě podélně rozkrojíme. Střed vydlabeme tak, aby dužina nebyla tenčí než 1cm. |
2 | Tuňáka vyklopíme z konzervy, nadrtíme vidličkou a smícháme s majonézou. Osolíme a opepříme podle chuti. |
3 | Směsí naplníme připravenou okurku. |