Polévka s vaječnou mlhovinou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s vaječnou mlhovinou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62212 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
20 g | Celer bulvový |
20 g | Cibule |
20 g | Mrkev kořen |
10 g | Olej olivový extra panenský |
20 g | Petržel kořen |
1 špetka | Petržel - nať |
0,5 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 117,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 958,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Petržel kořen, Vejce slepičí, Voda pitná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s vaječnou mlhovinou postup přípravy receptu:
1 | Očistíme zeleninu a uvaříme ji doměkka v osolené vodě. |
2 | Zeleninu vyndáme, nakrájíme na kostičky a vložíme zpět do vývaru. |
3 | Rozšleháme vejce a přes vidličku vlijeme do do vývaru. |
4 | Přilijeme olivový olej a necháme přejít varem. |
Poznámka
Polévku ozdobíme na talíři zelenou petrželkou.