Rybí filé zapečené s rajčaty a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé zapečené s rajčaty a sýrem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62217 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
300 g | Filé z aljašské tresky |
15 g | Máslo čerstvé |
60 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
40 g | Sýr Eidam cihla 30% |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 69,0mg |
Draslík | 71,6mg |
Vláknina | 724,0mg |
Vitamín A | 256,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé zapečené s rajčaty a sýrem postup přípravy receptu:
1 | K osolenému filé přidáme polovinu oloupaných a na plátky nakrájených rajčat. |
2 | Mírně podlijeme vodou a pečeme do poloměkka. |
3 | Vyjmeme z trouby a pokryjeme druhou polovinou na plátky nakrájených rajčat, posypeme strouhaným sýrem a nasekanou bazalkou a dáme ještě na chvíli zapéct. |
Poznámka
Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.