Rybí filé zapečené s kyselým zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé zapečené s kyselým zelím
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62219 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
40 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Filé z aljašské tresky |
15 g | řepkový olej |
80 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 76,0mg |
Draslík | 229,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 81,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, řepkový olej, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé zapečené s kyselým zelím postup přípravy receptu:
1 | Porce filé pokapeme citronovou šťávou a osolíme. |
2 | Na polovině oleje zpěníme cibuli, na ni položíme filé a opečeme. |
3 | Vymažeme zapékací mísu druhou polovinou oleje, vložíme polovinu omytého, okapaného a pokrájeného zelí a porce filé s cibulkou.Navrch dáme druhou polovinu zelí a zakryté poklicí zapékáme asi 20 minut. |
4 | Zalijeme nízkotučnou smetanou a dopékáme přibližně 15 minut. |
Poznámka
Hotový pokrm podáváme s vařenými brambory.