Třená bramborová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Třená bramborová polévka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6222 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
500 g | Brambory |
40 g | Máslo čerstvé |
10 g | Pažitka |
0,3 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
14% Kalorie 280 kcal
Kilojoule 1 171kJ
5% Sacharidy 19 g
27% Tuky 20 g
11% Sodík 214 mg
14% Bílkoviny 8 g
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 222,1mg |
Draslík | 540,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 78,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Pažitka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Třená bramborová polévka postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme v osolené vodě a prolisujeme. |
2 | Změklé máslo utřeme se žloutky, přidáme prolisované brambory a zředíme smetanou a vývarem z brambor. |
3 | Nakonec do polévky přidáme sekanou pažitku. |