Vařené hovězí maso s křenem a jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené hovězí maso s křenem a jablky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62220 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
160 g | Hovězí maso zadní |
100 g | Jablka |
20 g | Křen |
1 kávová lžička | Ocet jablečný |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
7% Kalorie 130 kcal
Kilojoule 544kJ
2% Sacharidy 8 g
5% Tuky 4 g
23% Sodík 453 mg
31% Bílkoviny 18 g
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 46,4mg |
Draslík | 100,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 34,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Křen, Ocet jablečný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené hovězí maso s křenem a jablky postup přípravy receptu:
1 | Libové hovězí maso omyjeme, vložíme do osolené vařící vody a vaříme doměkka. |
2 | Hotové maso podáváme s nastrouhanými jablky smíchanými s křenem. |
Poznámka
Jablka s křenem můžeme dochutit octem.