Zdravý recept

Hráškové rizoto s kuřecími nudličkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62221

Ingredience

Na potření masa
0,5 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Sůl bylinková
Ostatní ingredience
1 ks Cibule
150 g Hrášek mražený
400 g Kuřecí prsa
25 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
350 g Rýže Arborio
40 g Sýr Gran Moravia
0,5 kávová lžička Sůl bylinková
100 ml Víno bílé
1,2 l albert Bio Kuřecí bujón

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 604 kcal
Kilojoule 2 527kJ
21% Sacharidy 77 g
20% Tuky 15 g
8% Sodík 159 mg
59% Bílkoviny 33 g

Hráškové rizoto s kuřecími nudličkami postup přípravy receptu:

1

Omyjeme snítku rozmarýnu, otrháme z ní drobné lístky a odložíme je. Rýži dobře promyjeme a necháme v sítu okapat. Očistíme a drobně nakrájíme cibuli.

2

Kuřecí prsa potřeme olejem a bylinkovou solí. Rozehřejeme si gril na maximum. Maso vložíme na gril a grilujeme z každé strany 3 minuty. Pak je po mírném vychladnutí nakrájíme na tenké nudličky.

3

V hrnci na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, pak k ní přidáme rozmarýnové lístky a společně smažíme asi 2 minuty. Přidáme rýži a za stálého míchání rýži opékáme 3 minuty, aby chytila rozmarýnovou vůni. Poté přilejeme bílé víno a při mírné teplotě vaříme 2-3 minuty, až vyprchá alkohol. Pak budeme po naběračkách postupně přilévat kuřecí bujón, je důležité, aby jej rýže stačila obsorbovat. Vaříme při mírné teplotě, celkem během 15 minut přilejeme k rýži 1.2l kuřecího vývaru. Pak teprve přidáme nakrájená kuřecí prsa, mražený propláchnutý hrášek, směs promícháme a pomalu vaříme 5-7 minut. Maso by mělo být měkké. Hrnec s rizotem odstavíme z plotny, ihned do něj zamícháme 25g másla, tím získá rizoto krémovou konzistenci. Nakonec přimícháme nastrouhaný sýr a hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept