Hráškové rizoto s kuřecími nudličkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hráškové rizoto s kuřecími nudličkami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62221 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
Na potření masa | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Sůl bylinková |
Ostatní ingredience | |
1,2 l | albert Bio Kuřecí bujón |
1 ks | Cibule |
150 g | Hrášek mražený |
400 g | Kuřecí prsa |
25 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
350 g | Rýže Arborio |
0,5 kávová lžička | Sůl bylinková |
40 g | Sýr Gran Moravia |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 71,5mg |
Draslík | 488,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 831,5mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Cibule, Hrášek mražený, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Rozmarýn čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sůl bylinková, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Rýže Arborio, Sůl bylinková, Sýr Gran Moravia mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny albert Bio Kuřecí bujón nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hráškové rizoto s kuřecími nudličkami postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme snítku rozmarýnu, otrháme z ní drobné lístky a odložíme je. Rýži dobře promyjeme a necháme v sítu okapat. Očistíme a drobně nakrájíme cibuli. |
2 | Kuřecí prsa potřeme olejem a bylinkovou solí. Rozehřejeme si gril na maximum. Maso vložíme na gril a grilujeme z každé strany 3 minuty. Pak je po mírném vychladnutí nakrájíme na tenké nudličky. |
3 | V hrnci na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, pak k ní přidáme rozmarýnové lístky a společně smažíme asi 2 minuty. Přidáme rýži a za stálého míchání rýži opékáme 3 minuty, aby chytila rozmarýnovou vůni. Poté přilejeme bílé víno a při mírné teplotě vaříme 2-3 minuty, až vyprchá alkohol. Pak budeme po naběračkách postupně přilévat kuřecí bujón, je důležité, aby jej rýže stačila obsorbovat. Vaříme při mírné teplotě, celkem během 15 minut přilejeme k rýži 1.2l kuřecího vývaru. Pak teprve přidáme nakrájená kuřecí prsa, mražený propláchnutý hrášek, směs promícháme a pomalu vaříme 5-7 minut. Maso by mělo být měkké. Hrnec s rizotem odstavíme z plotny, ihned do něj zamícháme 25g másla, tím získá rizoto krémovou konzistenci. Nakonec přimícháme nastrouhaný sýr a hned servírujeme. |