Recept

Hovězí maso na rajčatech

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (29%)
ID receptu: 62222

Ingredience

40 g Cibule
160 g Hovězí maso zadní
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Protlak rajčatový sterilovaný
100 g Rajčata
2 kávová lžička Sůl
20 g řepkový olej

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 246 kcal
Kilojoule 1 030kJ
3% Sacharidy 12 g
18% Tuky 14 g
41% Sodík 822 mg
34% Bílkoviny 19 g

Hovězí maso na rajčatech postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, nakrájíme na plátky a naklepeme.

2

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa a opečeme je.

3

Podlijeme vodou, přidáme rajský protlak a dusíme doměkka.

4

Maso vyjmeme a šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou, rozmíchanou ve studené vodě.

5

Přidáme omytá, oloupaná a na plátky nakrájená rajčata a vše provaříme. Podle chuti dosolíme.

6

Maso vrátíme zpět a znovu ho prohřejeme.

Poznámka

Voda na podlití - dle potřeby. Můžeme podávat s houskovými, nebo karlovarskými knedlíky, ale i s těstovinami nebo rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept