Zdravý recept

Tatarák po italsku z lososa a zeleniny

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62223
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Avokádo
200 g Celer řapíkatý
8 plátek Ciabatta
4 ks Cibule perlová
1 ks Citrony
2 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
500 g Losos - filety
1 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Olej chilli
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
10 ks Olivy černé
1 ks Paprika oranžová
2 polévková lžíce Pažitka
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
10 ks Rajčata Cherry
1 kg Sůl hrubozrnná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 763 kcal
Kilojoule 3 192kJ
15% Sacharidy 52 g
69% Tuky 52 g
12489% Sodík 250 g
58% Bílkoviny 33 g

Tatarák po italsku z lososa a zeleniny postup přípravy receptu:

1

Den předem si naložíme lososové filety: plátky lososa omyjeme, osušíme a z každé strany je posypeme krystalovým cukrem. Dno mělkého talíře posypeme nahusto krystalickou solí, na ni položíme pocukrované filety a zasypeme je zbytkem soli (spotřebujeme celé 1kg). Filety překryjeme potravinářskou fólií a dáme je do lednice minimálně na 10 hodin.

2

Druhý den před přípravou bifteků lososové filety dobře omyjeme, osušíme a nakrájíme je na proužky.

3

Potom očistíme, oloupeme, zbavíme semínek, omyjeme a osušíme zeleninu, ovoce a bylinky: citrón, avokádo, mrkev, oranžovou papriku, řapíkatý celer s natí, cherry rajčata, drobné bílé cibulky, pažitku a petrželovou nať.

4

Petrželovou a celerovou nať a pažitku pokrájíme velmi drobně a dáme do mísy. Stonky řapíkatého celeru, mrkev, papriku bez semínek a cibulky nakrájíme na velmi malé kostičky a dáme je do mísy s bylinkami. Přidáme k nim na čtvrtky pokrájené cherry rajčata a vypeckované olivy, které jsme si pokrájeli na čtvrtky. Zeleninu podle chuti osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, pokapeme olivovým a chilli olejem. Směs dobře promícháme.

5

Vypeckované avokádo pokrájíme na stejně velké kostičky, jako zeleninu. Z citrónu vymačkáme šťávu do mísy a promícháme ji s hořčicí a avokádem. Potom avokádovou směs dáme do mísy k zelenině a vše důkladně promícháme. Kulaté formičky (vysoké přibližně 7-8 cm o průměru 8-10 cm) položíme na servírovací talíře. Zeleninu a plátky lososa rozdělíme na 4 díly. Každou formičku budeme postupně naplňovat zeleninou, na ni dáme plátek lososa, na losos poklademe zase zeleninu, na zeleninu dáme další plátek lososa a nakonec zeleninu. Mírně vše ve formičkách stlačíme. Opečeme si dozlatova plátky bílého chleba - ciabatty, na každý talíř položíme 2 teplé plátky, formičky odstraníme a ihned servírujeme.

Poznámka

Na naložení lososa je výborná Himálajská krystalická sůl Cereus.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept