Zdravý recept

Grilovaný pstruh s krustou z citrónového tymiánu a piniových oříšků

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 29 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 14 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62224

Ingredience

Krusta
2 plátek Chléb pšeničný (bílý)
1 ks Citrony
1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
40 g Oříšky piniové
2 polévková lžíce Tymián čerstvý
Grilovaný pstruh
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř citronový
520 g Pstruh
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 371 kcal
Kilojoule 1 552kJ
6% Sacharidy 20 g
25% Tuky 19 g
25% Sodík 490 mg
56% Bílkoviny 31 g

Grilovaný pstruh s krustou z citrónového tymiánu a piniových oříšků postup přípravy receptu:

1

Z omytých snítek čerstvého citrónového tymiánu otrháme drobné lístky a dáme je do mixéru. Z chemicky neošetřeného omytého citrónu si nastrouháme kůru, kterou přidáme k tymiánu. Ještě doložíme na kousíčky nalámaný bílý chleba, olivový olej a piniové oříšky. Vše rozmixujeme na jemnou drobenku.

2

Gril rozehřejeme na střední stupeň. Dva omyté a osušené pstruhy podélně rozpůlíme (bez hlavy) Každá porce by měla mít min. 130g. Na grilovací mísu položíme připravené plátky pstruhů kůží nahoru a grilujeme je 3 minuty (nesmí se spálit). Vyjmeme je z grilu, ale gril nevypínáme. Pstruhy otočíme kůží vespod, posypeme solí, čerstvě pomletým pepřem a drceným kmínem. Krustu rozdělíme na 4 díly, potřeme s ní filety a přitlačíme ji do masa. Vše pokapeme olivovým olejem a vrátíme na gril. Grilujeme je další 3 minuty ale dáváme pozor, aby se nám krusta nepřipálila. Poté pstruhy vložíme do středu trouby a dopečeme je. Pečeme je 7-8 minut. Jakmile jsou pstruzi hotoví, hned je poklademe na talíře a servírujeme.

Poznámka

Citrónový tymián má, jak název napovídá, výrazně citrónové aroma i chuť oproti tymiánu obecnému.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept