Grilovaný pstruh s krustou z citrónového tymiánu a piniových oříšků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 29 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný pstruh s krustou z citrónového tymiánu a piniových oříšků
Celkový čas: | 29 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 14 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62224 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Krusta | |
---|---|
2 plátek | Chléb pšeničný (bílý) |
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
40 g | Oříšky piniové |
2 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Grilovaný pstruh | |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř citronový |
520 g | Pstruh |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 75,4mg |
Draslík | 623,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 190,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Citrony, Oříšky piniové, Tymián čerstvý, Kmín drcený, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Olej olivový extra panenský, Pepř citronový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný pstruh s krustou z citrónového tymiánu a piniových oříšků postup přípravy receptu:
1 | Z omytých snítek čerstvého citrónového tymiánu otrháme drobné lístky a dáme je do mixéru. Z chemicky neošetřeného omytého citrónu si nastrouháme kůru, kterou přidáme k tymiánu. Ještě doložíme na kousíčky nalámaný bílý chleba, olivový olej a piniové oříšky. Vše rozmixujeme na jemnou drobenku. |
2 | Gril rozehřejeme na střední stupeň. Dva omyté a osušené pstruhy podélně rozpůlíme (bez hlavy) Každá porce by měla mít min. 130g. Na grilovací mísu položíme připravené plátky pstruhů kůží nahoru a grilujeme je 3 minuty (nesmí se spálit). Vyjmeme je z grilu, ale gril nevypínáme. Pstruhy otočíme kůží vespod, posypeme solí, čerstvě pomletým pepřem a drceným kmínem. Krustu rozdělíme na 4 díly, potřeme s ní filety a přitlačíme ji do masa. Vše pokapeme olivovým olejem a vrátíme na gril. Grilujeme je další 3 minuty ale dáváme pozor, aby se nám krusta nepřipálila. Poté pstruhy vložíme do středu trouby a dopečeme je. Pečeme je 7-8 minut. Jakmile jsou pstruzi hotoví, hned je poklademe na talíře a servírujeme. |
Poznámka
Citrónový tymián má, jak název napovídá, výrazně citrónové aroma i chuť oproti tymiánu obecnému.