Zdravý recept

Rajčatovo-tymiánová pikantní omáčka s lososem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 18 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62225
Kategorie: Maso

Ingredience

360 g Losos - filety
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 kávová lžička Sůl mořská
Omáčka
3 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř černý mletý
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Tymián čerstvý
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 175 kcal
Kilojoule 734kJ
3% Sacharidy 10 g
9% Tuky 7 g
39% Sodík 787 mg
35% Bílkoviny 20 g

Rajčatovo-tymiánová pikantní omáčka s lososem postup přípravy receptu:

1

Z omytých snítek tymiánu otrháme lístky a posekáme je. Očištěné stroužky česneku pokrájíme nadrobno. Filety z lososa omyjeme, osušíme, podle chuti osolíme a posypeme bílým pepřem.

2

V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm orestujeme česnek, jakmile začne růžovět, přidáme tymíán a konzervovaná rajčata. Směs promícháme mírně osolíme, opepříme a pomalu, za občasného promíchání vaříme 7-8 minut.

3

Do vzniklé omáčky poklademe lososové filety, pánev zakryjeme poklicí a rybu pomalu vaříme 8 minut - po 4 minutách ji otočíme. Pokud by omáčka byla příliš hustá, přimícháme 2-3 lžíce vody.

4

Uvařené filety opatrně vyjmeme a poklademe je na talíře. Přelijeme je rajčatovou omáčkou a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept