Zdravý recept

Pečená treska s rudým pestem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 17 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62226

Ingredience

0,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
4 ks Treska filety
Rudé pesto
1 ks Chilli paprička
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Oříšky piniové
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
180 g Rajčata sušená sterilovaná
2 špetka Sůl bylinková
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 184 kcal
Kilojoule 772kJ
4% Sacharidy 16 g
18% Tuky 14 g
13% Sodík 263 mg
3% Bílkoviny 2 g

Pečená treska s rudým pestem postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 185°C. Sušená konzervovaná rajčata v oleji necháme okapat, pak je pokrájíme a dáme do mixéru. Omytou malou chilli papričku rozřízneme, odstraníme semínka a pokrájenou přidáme k sušeným rajčatům, ještě přidáme oloupaná konzervovaná rajčata, 2 lžíce piniových oříšků, pokrájený stroužek česneku a olej. Směs rozmixujeme na pyré. Pyré podle chuti můžeme dosolit.

2

Omyté a osušené filety z tresky poklademe na pekáček, který jsme vytřeli olejem (hlavně dno), plátky ryby potřeme rudým pestem a dáme je do středu trouby péct na 15-17 minut.

3

Mezitím omyjeme svazeček petrželky, vodu z ní setřepeme a pokrájíme ji nadrobno. Upečenou tresku vyjmeme z trouby, po minutě porce poklademe na talíře, posypeme petrželkou a hned servírujeme.

Poznámka

Pokud budeme mít filety s kůží, pesto natřeme na stranu bez kůže. Místo tresky můžeme použít jinou rybu, např.: mořský okoun, mořský ďas aj.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept