Pečená treska s rudým pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená treska s rudým pestem
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 17 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62226 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce | Petržel hladkolistá |
4 ks | Treska filety |
Rudé pesto | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce | Oříšky piniové |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
180 g | Rajčata sušená sterilovaná |
2 špetka | Sůl bylinková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 947,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 721,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Oříšky piniové, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rajčata sušená sterilovaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Olej olivový extra panenský, Sůl bylinková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Petržel hladkolistá, Treska filety nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená treska s rudým pestem postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 185°C. Sušená konzervovaná rajčata v oleji necháme okapat, pak je pokrájíme a dáme do mixéru. Omytou malou chilli papričku rozřízneme, odstraníme semínka a pokrájenou přidáme k sušeným rajčatům, ještě přidáme oloupaná konzervovaná rajčata, 2 lžíce piniových oříšků, pokrájený stroužek česneku a olej. Směs rozmixujeme na pyré. Pyré podle chuti můžeme dosolit. |
2 | Omyté a osušené filety z tresky poklademe na pekáček, který jsme vytřeli olejem (hlavně dno), plátky ryby potřeme rudým pestem a dáme je do středu trouby péct na 15-17 minut. |
3 | Mezitím omyjeme svazeček petrželky, vodu z ní setřepeme a pokrájíme ji nadrobno. Upečenou tresku vyjmeme z trouby, po minutě porce poklademe na talíře, posypeme petrželkou a hned servírujeme. |
Poznámka
Pokud budeme mít filety s kůží, pesto natřeme na stranu bez kůže. Místo tresky můžeme použít jinou rybu, např.: mořský okoun, mořský ďas aj.