Protýkané hovězí maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Protýkané hovězí maso
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62227 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Cibule |
160 g | Hovězí maso zadní |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g | Mrkev kořen |
20 g | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Sůl |
40 g | Šunka dušená |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 56,4mg |
Draslík | 29,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Protýkané hovězí maso postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme a protkneme mrkví nakrájenou na klínky a šunkou. |
2 | Na oleji zpěníme cibuli, vložíme maso a orestujeme. |
3 | Osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. |
4 | Nasucho opražíme mouku rozmíchanou ve studené vodě. |
5 | Maso vyjmeme a šťávu zahustíme opraženou moukou, řádně provaříme a dochutíme solí. |
6 | Maso vrátíme zpět a znovu prohřejeme. |
Poznámka
Maso podáváme s karlovarskými, nebo houskovými knedlíky, ale vhodná je i rýže nebo těstoviny.