Jednoduchý recept

Okurkové suflé s bazalkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 62232
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
2 ks Cibule
0,5 ks Okurka salátová
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Tvaroh měkký bez tuku
6 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 174 kcal
Kilojoule 730kJ
6% Sacharidy 21 g
5% Tuky 4 g
20% Sodík 408 mg
29% Bílkoviny 16 g

Okurkové suflé s bazalkou postup přípravy receptu:

1

Omytou salátovou okurku rozmixujeme na pyré a smícháme v míse s tvarohem. Podle chuti osolíme a opepříme.

2

Lístky bazalky najemno nasekáme a vmícháme do připravené směsi. Zlehka přimícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

3

Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrníček a dužinu nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a necháme na suché pánvi zvolna zesklovatět. Přidáme nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a dusíme zvolna asi 15 minut.

4

Zapékací formičky mírně potřeme olejem. Na dno každé formičky dáme lžíci podušených rajčat s cibulí a přidáme tvarohovou směs - formičky naplníme jen do dvou třetin.

5

Suflé pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 15 minut.

6

Při podávání ozdobíme každou porci lístkem bazalky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept