Zdravý recept

Pečená makrela s pikantním fenyklovo-citrónovou marinádou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 2 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62234
Kategorie: Maso

Ingredience

8 ks Makrela - filety
1 kávová lžička Ocet Sherry
Na opečení
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
Marináda
1 špetka Chilli koření mleté
2 ks Citrony
1 kávová lžička Fenyklová semínka
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,2 kávová lžička Pepř černý celý
0,5 kávová lžička Sůl česneková
Na ozdobu
20 g Petržel hladkolistá
4 ks Rajčata sušená sterilovaná
50 g Rukola

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,072 kcal
Kilojoule 4 484kJ
21% Sacharidy 74 g
96% Tuky 72 g
56% Sodík 1 g
68% Bílkoviny 38 g

Pečená makrela s pikantním fenyklovo-citrónovou marinádou postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme marinádu: omyjeme 2 citróny (chemicky neošetřené) a z jednoho citrónu vymačkáme šťávu do mísy. Přidáme k ní olej, špetku chilli, sůl, čerstvě pomletý pepř a semínka fenyklu. Směs dobře promícháme. Omyté filety makrely osušíme, potřeme je marinádou, poklademe je v té samé míse na sebe, zakryjeme je a necháme marinovat 10 minut.

2

Druhý citrón rozkrojíme na čvrtky. Sušená konzervovaná rajčata v oleji vyjmeme, necháme okapat a pokrájíme je na proužky. Lístky omyté listové petrželky a rukolu ozdobně rozložíme na talíře.

3

Ve větší hluboké litinové pánvi (nebo pánvi s nepřilnavým dnem) pořádně rozehřejeme olej, (pánev musí být řádně rozpálená) na něj poklademe makrelové filety kůží vespod a pečeme je 30 -60 sekund. Poté je otočíme a pečeme dalších 30-60 sekund. Vidličkou píchneme do makrely a zjistíme, že je upečená. Samozřejmě dáváme pozor, aby se nám nepřipálily. Hned upečené makrely poklademe na talíře se salátem - na každý opatrně položíme 2 kusy filetů. Posypeme je proužky ze sušených rajčat. Zbytek marinády nalejeme do malého rendlíku, prohřejeme, přidáme lžičku višňového octu, důkladně promícháme a vzniklým dresingem filety pokapeme a hned servírujeme.

Poznámka

Každý filet z makrely by měl mít hmotnost okolo 175g. Makrelu můžeme nahradit filety z mořského okouna.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept