Rychlý steak z tuňáka s česnekovým dresingem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 19 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlý steak z tuňáka s česnekovým dresingem
Celkový čas: | 19 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62239 |
Ingredience
1 kg | Tuňák obecný |
Na ozdobu | |
---|---|
8 ks | Rajčata Cherry |
80 g | Rukola |
100 g | Salát Rosso |
Dresing s česnekem | |
1 stroužek | Česnek |
1,5 polévková lžíce | Citrónová šťáva |
2 polévková lžíce | Kapary sterilované |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř citronový |
2 polévková lžíce | Petržel hladkolistá |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 95,0mg |
Draslík | 914,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Tuňák obecný, Salát Rosso, Česnek, Kapary sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rajčata Cherry, Rukola, Olej olivový extra panenský, Oregano čerstvé, Pepř citronový, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová šťáva, Petržel hladkolistá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlý steak z tuňáka s česnekovým dresingem postup přípravy receptu:
1 | Salátové listy a rukolu omyjeme a necháme okapat. Malá cherry rajčata překrojíme na poloviny. Salát s rukolou ozdobně poklademe na servírovací talíře, na ně položíme půlky cherry rajčátek.¨ |
2 | Z omytého a osušeného citrónu vymačkáme šťávu. Očištěný větší stroužek česneku nakrájíme na velmi drobné kousky. Z omytých snítek petrželky a ze snítky čerstvého oregána otrháme lístky a bylinky posekáme nadrobno. |
3 | Do větší misky nalijeme kvalitní olivový olej, přidáme k němu sůl a metličkou ho našleháme doběla. Poté přidáme citrónovou šťávu, česnek, chilli, pokrájené bylinky a posekané kapary. Dresing znovu prošleháme. |
4 | 4 steky z tuňáky (přibližně 2cm vysoké) potřeme česnekovým dresingem. V rozpálené pánvi na dobře rozehřátém oleji tuňákové steaky restujeme z každé strany 2 minuty. Hned hotové steaky položíme na talíře se salátovými listy, pokapeme je zbylým dresingem a servírujeme. |
Poznámka
Každý steak z tuňáka by měl vážit 250g a měl by být 2cm vysoký.