Recept

Vepřový závitek se špenátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (29%)
ID receptu: 62240

Ingredience

20 g Cibule
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Sýr Eidam cihla 30%
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
160 g Vepřová kýta
30 g řepkový olej
100 g Špenátový protlak mražený
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 458 kcal
Kilojoule 1 918kJ
3% Sacharidy 11 g
45% Tuky 33 g
27% Sodík 531 mg
50% Bílkoviny 28 g

Vepřový závitek se špenátem postup přípravy receptu:

1

Špenát rozmrazíme a zbavíme vody.

2

Na teflonové pánvi s 10 g oleje připravíme směs ze špenátu a vejce, osolíme a do mírně prochladlé vmícháme nastrouhaný sýr.

3

Maso omyjeme, nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, plátky potřeme připravenou špenátovou směsí, osolíme, zabalíme do závitků a převážeme nití.

4

Na oleji zpěníme cibuli, vložíme závitky, podlijeme vodou a dusíme doměkka.

5

Maso vyjmeme a šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě. Důkladně provaříme a dle chuti dosolíme.

6

Ze závitků odstraníme nitě, vložíme je zpět do šťávy a ještě jednou prohřejeme.

Poznámka

Podáváme s bramborovou kaší, nebo vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept