Vepřový závitek se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový závitek se špenátem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62240 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Cibule |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | řepkový olej |
100 g | Špenátový protlak mražený |
1 kávová lžička | Sůl |
40 g | Sýr Eidam cihla 30% |
1 ks | Vejce slepičí |
160 g | Vepřová kýta |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 176,3mg |
Draslík | 472,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, řepkový olej, Špenátový protlak mražený, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový závitek se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Špenát rozmrazíme a zbavíme vody. |
2 | Na teflonové pánvi s 10 g oleje připravíme směs ze špenátu a vejce, osolíme a do mírně prochladlé vmícháme nastrouhaný sýr. |
3 | Maso omyjeme, nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, plátky potřeme připravenou špenátovou směsí, osolíme, zabalíme do závitků a převážeme nití. |
4 | Na oleji zpěníme cibuli, vložíme závitky, podlijeme vodou a dusíme doměkka. |
5 | Maso vyjmeme a šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě. Důkladně provaříme a dle chuti dosolíme. |
6 | Ze závitků odstraníme nitě, vložíme je zpět do šťávy a ještě jednou prohřejeme. |
Poznámka
Podáváme s bramborovou kaší, nebo vařenými bramborami.