Krevety se salátem z čočky a pórku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety se salátem z čočky a pórku
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62244 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Vaření v páře | |
---|---|
8 ks | Krevety tygří - loupané |
1 polévková lžíce | Limetková kůra |
2 ks | Pórek |
750 ml | Voda pitná |
Čočkový salát | |
50 g | Baby špenát |
400 g | Čočka sterilovaná |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
0,5 polévková lžíce | Majoránka čerstvá |
3 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel hladkolistá |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 183g |
---|---|
Cholesterol | 8,4mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 92g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 2,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 191,0mg |
Vitamín E | 6,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Voda pitná, Baby špenát, Čočka sterilovaná, Limetková šťáva, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Limetková kůra, Pórek, Majoránka čerstvá, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Petržel hladkolistá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety se salátem z čočky a pórku postup přípravy receptu:
1 | Kvalitní syrové a vyloupané krevety dobře omyjeme a necháme v sítu odkapat. Očištěný a omytý pórek nakrájíme na 3-4cm kousky. Z chemicky neošetřené limetky nastrouháme 1 lžíci kůry. Do hrnce s vroucí vodou a sítem (pařáčku) položíme kousky pórku a pod pokličkou je vaříme v páře 6 minut. Pak k pórku přidáme krevety, posypeme je nastrouhanou limetkovou kůrou a společně pod pokličkou vaříme dalších 6 minut. |
2 | Konzervovanou čočku scedíme z nálevu a odkapanou ji vyklopíme do mísy. K čočce přidáme lžíci štávy, vymačkané z jedné limetky. Omyjeme listy baby špenátu, snítku čerstvé majoránky a petrželky. Špenátové listy trochu roztrháme prsty a drobné lístky bylinek pokrájíme nadrobno. Vše přidáme k čočce. Směs podle chuti osolíme a dochutíme čerstvě pomletým pepřem. |
3 | Z pařáčku vyjmeme krevety a odložíme je na větší talíř. K čočce přidáme pórek a rozpůlené černé olivy (bez pecek) a znovu vše promícháme. |
4 | Čočkový salát rozdělíme na 4 talíře, na salát poklademe uvařené krevety, pokapeme je šťávou, která se vytvořila ze salátu a servírujeme. |