Zdravý recept

Pikantní restované krevety na česneku s citrónem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 26 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62245

Ingredience

3 ks Česnek
2 ks Chilli paprička
4 plátek Chléb pšeničný (bílý)
1 ks Citrony
20 ks Krevety tygří
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
5 polévková lžíce Petržel hladkolistá
0,5 kávová lžička Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 220 kcal
Kilojoule 920kJ
10% Sacharidy 35 g
9% Tuky 7 g
33% Sodík 656 mg
11% Bílkoviny 6 g

Pikantní restované krevety na česneku s citrónem postup přípravy receptu:

1

Velké syrové a nevyloupané krevety (bez hlav) omyjeme a osušíme.

2

Z omytého, osušeného (chemicky neošetřeného) citrónu nastrouháme kůru a odložíme ji do misky. Citrón rozkrojíme na dvě poloviny. Lístky petrželové omyté natě pokrájíme nadrobno. Očištěné stroužky česneku a chilli papričky, které jsme zbavili semínek, posekáme nadrobno.

3

Ve velké pánvi dobře rozehřejeme olej, na něm za stálého míchání 30-60 sekund restujeme česnek s chilli papričkami, pak přidáme krevety a restujeme je 4 minuty - občas je obrátíme. Krevety pak pokapeme šťávou z 1/2 citrónu, posypeme je citrónovou kůrou, petrželkou, vše promícháme a smažíme ještě 1 minutu. Nakonec krevety osolíme a silně dochutíme čerstvě pomletým pepřem.

4

Krevety poklademe na talíře, pokapeme je šťávou z druhé poloviny citrónu a servírujeme. Podáváme k nim z toustovače opečené teplé krajíčky bílého chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept