Pikantní restované krevety na česneku s citrónem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní restované krevety na česneku s citrónem
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62245 |
Ingredience
3 ks | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
4 plátek | Chléb pšeničný (bílý) |
1 ks | Citrony |
20 ks | Krevety tygří |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
5 polévková lžíce | Petržel hladkolistá |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 130,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 55,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Chléb pšeničný (bílý), Citrony mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Petržel hladkolistá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní restované krevety na česneku s citrónem postup přípravy receptu:
1 | Velké syrové a nevyloupané krevety (bez hlav) omyjeme a osušíme. |
2 | Z omytého, osušeného (chemicky neošetřeného) citrónu nastrouháme kůru a odložíme ji do misky. Citrón rozkrojíme na dvě poloviny. Lístky petrželové omyté natě pokrájíme nadrobno. Očištěné stroužky česneku a chilli papričky, které jsme zbavili semínek, posekáme nadrobno. |
3 | Ve velké pánvi dobře rozehřejeme olej, na něm za stálého míchání 30-60 sekund restujeme česnek s chilli papričkami, pak přidáme krevety a restujeme je 4 minuty - občas je obrátíme. Krevety pak pokapeme šťávou z 1/2 citrónu, posypeme je citrónovou kůrou, petrželkou, vše promícháme a smažíme ještě 1 minutu. Nakonec krevety osolíme a silně dochutíme čerstvě pomletým pepřem. |
4 | Krevety poklademe na talíře, pokapeme je šťávou z druhé poloviny citrónu a servírujeme. Podáváme k nim z toustovače opečené teplé krajíčky bílého chleba. |