Zdravý recept

Mušle dušené ve víně se smetanou a šafránem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62246

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Citrony
1,5 kg Mušle svatojakubské
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel hladkolistá
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl mořská
100 ml Víno bílé
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 588 kcal
Kilojoule 2 459kJ
12% Sacharidy 43 g
42% Tuky 32 g
77% Sodík 2 g
55% Bílkoviny 31 g

Mušle dušené ve víně se smetanou a šafránem postup přípravy receptu:

1

Pod tekoucí studenou vodou velice dobře očistíme kartáčkem mušle a které jsou poškozené nebo neotevřené, ty vyhodíme. Když se uzavřené mušle po poklepání nožem neotevřou, též je dáme pryč a znovu vše omyjeme.

2

Očištěnou velkou cibuli pokrájíme nadrobno. Svazek petrželky omyjeme, vodu setřepeme a pokrájíme nadrobno. Ve smetaně (šlehačce) rozmícháme špetku šafránu. Z omytého a osušeného chemicky neošetřeného citrónu si škrabkou oloupeme tence kůru do tvaru spirálky a odložíme ji.

3

V hlubším hrnci rozehřejeme olej, na něm krátce, za stálého míchání zpěníme cibuli do měkka. Pak přidáme mušle, přilijeme bílé víno, vše promícháme a pod poklicí vaříme 4 minuty. Pokličku odložíme, k mušlím přilejeme smetanu se šafránem, přimícháme petrželovou nať, sůl a pepř. Hrnec zakryjeme pokličkou a mušle vaříme další 2 minuty. Během té doby 1-2 mušle promícháme. Jakmile omáčka začne tuhnout, hrnec odstavíme z plotny a mušle okamžitě dáváme na talíře. Dozdobíme je citrónovou kůrou a okamžitě servírujeme.

Poznámka

K mušlím podáváme opečené plátky ciabatty nebo plátky opečeného bílého selkého chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept