Zdravý recept

Pečené bylinkové kuře na zelenině

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62247
Kategorie: Maso

Ingredience

Bylinkové kuře
4 stroužek Česnek
1 kávová lžička Kmín drcený
1,8 kg Kuře
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
Zelenina
3 ks Brambory
6 ks Česnek
1 ks Cibule
10 ks Kapusta růžičková
3 ks Karotka
1 ks Kedlubna
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř 4 barev
1 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

63% Kalorie 1,252 kcal
Kilojoule 5 240kJ
11% Sacharidy 41 g
100% Tuky 75 g
34% Sodík 687 mg
175% Bílkoviny 99 g

Pečené bylinkové kuře na zelenině postup přípravy receptu:

1

Omyté kuře osušíme, do kůže na prsou, pod stehny a na bocích nařízneme. Troubu si předehřejeme na 200°C. Snítky rozmarýnu, citrónového tymiánu a petrželky kudrnky omyjeme, z bylinek otrháme lístky a dáme je do misky. 4 stroužky česneku očistíme, velmi drobně pokrájíme a přidáme k bylinkám. Směs bylinek promícháme s 1 lžicí oleje a vetřeme ji do připravených zářezů na kůži. Potom celé kuře osolíme a posypeme drceným kmínem.

2

Připravíme si zeleninu: očištěnou cibuli rozkrájíme na osminky. Oloupané větší brambory a karotku omyjeme, brambory rozkrájíme na čtvrtky, které ještě v polovině přepůlím. Karotku nakrájíme na kolečka silné 1 cm. Oloupanou kedlubnu rozkrojíme na polovinu a pak na plátky. očištěnou růžičkovou kapustu rozkrojíme na poloviny. Větší rajče omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky. Všechnu zeleninu vložíme do pekáče, mezi zeleninu zastrčíme na několika místech neoloupané stroužky česneku, pak vše osolíme, opepříme a pokapeme olejem a promícháme. Na zeleninu položíme kuře hřbetem dolů a pokapeme ho olejem. Pekáč s kuřetem vložíme do středu trouby a pečeme přibližně 35 minut. Každých 15 minut kuře podlejeme výpekem. Po 40 minutách vytáhneme pekáč z trouby a kuře opatrně rozčtvrtíme a polejeme výpekem. Porce kuřete poklademe na zeleninu a vložíme zpět do trouby. Pečeme dozlatova dalších 15 minut.

3

Na střed velko servírovací mísy, kterou jsme předem ohřáli, položíme porce kuřete, okolo nich poklademe upečenou zeleninu, kuře pokapeme zbylým výpekem a hned servírujeme.

Poznámka

Pokud by se nám zvrchu kuře začalo připékat velmi brzo, v polovině pečení povrch kuřete překryjeme kouskem alobalu nebo pečícím papírem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept