Punč z růžového vína s jahodami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Punč z růžového vína s jahodami
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62249 |
Kategorie: | Povzbuzující nápoje |
Ingredience
50 g | Jahody zahradní |
150 ml | Koňak Godet Peardise |
10 polévková lžíce | Ledová tříšť |
50 g | Maliny |
1 ks | Mango |
3 polévková lžíce | Máta |
2 polévková lžíce | Med akátový |
700 ml | Minerální voda perlivá |
1 ks | Nektarinka |
750 ml | Víno růžové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 127,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 220,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jahody zahradní, Maliny, Mango, Máta, Minerální voda perlivá, Nektarinka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Godet Peardise, Ledová tříšť, Med akátový, Víno růžové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Punč z růžového vína s jahodami postup přípravy receptu:
1 | Zahradní jahody omyjeme, odstraníme z nich zelené okvětní lístky a pokrájíme je na čtvrtky. Omyté a oloupané mango a nektarinku rozkrojíme, odstraníme pecky a pokrájíme na kostky ve velikosti jahod. Omyté maliny necháme chvilku okapat. |
2 | Do velké mísy nalijeme dobře vychlazené růžové víno. Přidáme k němu akátový med a brandy. Do vína vložíme všechno ovoce a omyté lístky svěží máty. Takto připravený punč necháme 10 minut "odpočinout". |
3 | Před podáváním do punče nalijeme studenou perlivou vodu. Do vysokých sklenic nalijeme punč i s ovocem, přidáme kostku ledu nebo lžíci ledové tříště a servírujeme. |