Citronová omáčka k rybě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citronová omáčka k rybě
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 62251 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Citron |
1 polévková lžíce | Cukr krystal |
50 g | Máslo |
25 g | Mouka pšeničná hladká |
150 ml | Smetana |
7 g | Sůl |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,6mg |
Draslík | 44,8mg |
Vláknina | 600,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citron, Cukr krystal, Máslo, Smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Citronová omáčka k rybě postup přípravy receptu:
1 | Z mouky a másla připravíme jíšku, kterou zalijeme teplým vývarem. Povaříme tak 10 minut. |
2 | Poté přidáme cukr, šťávu z poloviny citron, smetanu a podle chuti osolíme, popřípadě přidáme cukr. |
3 | Povaříme ještě tak 5 minut. |
4 | Tato omáčka se hodí k přelití jakékoliv ryby či rybího salátu. |
Poznámka
Tuto omáčku můžeme použít k jakékoli grilované, pečené či smažené rybě.