Jednoduchý recept

Citronová omáčka k rybě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 62251
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Citron
1 polévková lžíce Cukr krystal
50 g Máslo
25 g Mouka pšeničná hladká
150 ml Smetana
7 g Sůl
200 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 129 kcal
Kilojoule 541kJ
2% Sacharidy 7 g
5% Tuky 4 g
30% Sodík 608 mg
3% Bílkoviny 2 g

Citronová omáčka k rybě postup přípravy receptu:

1

Z mouky a másla připravíme jíšku, kterou zalijeme teplým vývarem. Povaříme tak 10 minut.

2

Poté přidáme cukr, šťávu z poloviny citron, smetanu a podle chuti osolíme, popřípadě přidáme cukr.

3

Povaříme ještě tak 5 minut.

4

Tato omáčka se hodí k přelití jakékoliv ryby či rybího salátu.

Poznámka

Tuto omáčku můžeme použít k jakékoli grilované, pečené či smažené rybě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept