Recept

Domácí francouzské bagety z pekárny

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Domácí francouzské bagety z pekárny 5 1
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 62252
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 kávová lžička Cukr třtinový
500 g Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Olej olivový
2 kávová lžička Sůl
1 ks Sušené droždí
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 296 kcal
Kilojoule 1 239kJ
17% Sacharidy 61 g
2% Tuky 2 g
13% Sodík 261 mg
16% Bílkoviny 9 g
Domácí francouzské bagety z pekárny
  • Domácí francouzské bagety z pekárny
  • 1
  • Domácí francouzské bagety z pekárny
  • 2
  • Domácí francouzské bagety z pekárny
  • 3
  • Vložit obrázek

Domácí francouzské bagety z pekárny postup přípravy receptu:

1

Do domácí pekárny dáme na spodek vlažnou vodu. Přidáme mouku promíchanou se solí a nahoru pak cukr a droždí.

2

Zvolíme program těsto a necháme pekárnu pracovat. Po asi hodině a půl vznikne krásné vykynuté těsto.

3

Bagety můžeme připravit i bez domácí pekárny tak, že smícháme všechny suroviny, vypracujeme hladké těsto a pořádně ho propracujeme. Poté ho posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout na teplém místě.

4

Vykynuté těsto propracujeme a vytvoříme z něj čtyři malé nebo dvě velké bagety. Kdo chce, může je podélně naříznout nožem namočeným v oleji.

5

Pečeme 30 minut na 200 °C.

6

Ještě teplé potřeme olejem a po vychladnutí podáváme.

Poznámka

Můžeme použít i formu na bagety, která je k zakoupení třeba na e-shopu vsenavareni.cz

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Domácí francouzské bagety z pekárny
Moc dobré bagety, těsto jsem připravovala v domácí pekárně. Pokud používám sušené droždí, tak už vše smíchám s moukou. Mám na mysli, sůl, droždí a cukr. Jen bych chtěla upozornit na různé velikosti sáčků s droždím, jsou od různých výrobců. Takže přečíst návod a použít tolik, kolik doporučuje výrobce na půlkilo mouky. Není kus jako kus. Za mě palec nahoru a příště se budu muset polepšit a z těsta vytvarovat bagetky delší a tenší. Před pečením jsem je nechala nakynout. Mám plynovou troubu, tak stupně nenapíšu.smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept