Bramborová polévka s houbami II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová polévka s houbami II
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 62255 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
4 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
100 g | Houby čerstvé |
3 polévková lžíce | Máslo |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 ks | Mrkev kořen |
3 ks | Nové koření |
7 g | Pepř černý mletý |
7 g | Sůl |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 841,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 8,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,0mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Máslo, Nové koření nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová polévka s houbami II postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme máslo a opečeme na něm nové koření a bobkový list. |
2 | Přidáme najemno nakrájenou cibuli a osmahneme. Zasypeme moukou a za stálého míchání smažíme. |
3 | Po chvíli přilijeme vývar a dáme brambory, houby a mrkev. |
4 | Vaříme 25 minut doměkka. Poté podle chute osolíme a opepříme. |
Poznámka
Přidat můžeme i klobásu nakrájenou na kolečka.
Recept na rychlou polévku, většinou dělávám takovou tu tradiční bramboračku s kořenovou zeleninou, kmínem,česnekem a majoránkou. Ale tato nám taky chutnala, houby mimo sezónu používám bud podušené a zmrazené nebo steril. ve sklenici. Vývar jde použít jakýkoliv, nebo vynechat úplně. Na dochucení půjde použít třeba malinko Podravky Narura, která neobsahuje aromata, barviva a ani zvýrazňovače chutě. Sůl jsem dala dle potřeby, solím méně a mouky jsem dala vrchovatou lžíci a naředila jsem taky dle potřeby. Za mě palec nahoru