Cuketový guláš s krůtím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cuketový guláš s krůtím masem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62257 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Marináda | |
---|---|
500 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Na guláš | |
7 stroužek | Česnek |
500 g | Cibule |
500 g | Cuketa |
15 g | Hříbky sušené |
2000 g | Krůtí stehna |
700 ml | Lečo sterilované |
1 kávová lžička | Majoránka |
100 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Sůl |
1000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 177,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 144,2mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,2mg |
Vitamín E | 7,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Česnek, Cibule, Cuketa, Krůtí stehna, Majoránka, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Lečo sterilované mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hříbky sušené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Cuketový guláš s krůtím masem postup přípravy receptu:
1 | Vykostěné krůtí maso z horních stehen den předem nakrájíme na kostky a vložíme do marinády připravené z 500ml oleje, dvou lžiček gulášového koření, z pepře a soli. |
2 | Oloupanou, nasekanou cibuli osmahneme v kastrolu na oleji. Přidáme marinované maso a podusíme. Přilijeme vodu, přidáme na kostky nakrájenou cuketu, lečo, nasekaný česnek a předem namočené sušené hříbky. |
3 | Před koncem dušení přidáme majoránku a guláš dosolíme. |
Poznámka
Guláš můžeme stejným způsobem připravit i z dýně.