Zdravý recept

Přírodní kuřecí plátky v máslovo-citrónové omáčce

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 27 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62259
Kategorie: Maso

Ingredience

4 ks Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl
Omáčka
4 polévková lžíce albert Bio Kuřecí bujón
4 polévková lžíce Citrónová šťáva
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
Na ozdobu
200 g Salát kadeřavý

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 446 kcal
Kilojoule 1 867kJ
3% Sacharidy 12 g
31% Tuky 24 g
22% Sodík 437 mg
79% Bílkoviny 45 g

Přírodní kuřecí plátky v máslovo-citrónové omáčce postup přípravy receptu:

1

Z omytých citrónů vymačkáme do sklenice šťávu. Omyjeme salátové listy, vodu z nich setřepeme a rozložíme je ozdobně na talíře.

2

Omytá a osušená 4 kuřecí prsa rozřízneme podélně na tenké plátky, tak získáme 8 kusů plátků. Vložíme je mezi potravinářskou fólií a pěstí (místo paličky) je trochu potlučeme. Plátky osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

3

V pánvi rozehřejeme olej s máslem a kuřecí plátky krátce osmažíme. Smažíme je přibližně po 5 minutách z každé strany do zlatohněda. Pak je odložíme do nádoby, kde je uchováme teplé.

4

Připravíme si omáčku: do té samé pánve s výpekem přilijeme 4 lžíce kuřecího vývaru a přimícháme 4 lžíce citrónové štávy. Vařečkou za stálého míchání přitom seškrábneme ze stran a ze dna všechny připečené kousky z kuřecích plátků a za stálého míchání je vaříme asi 1 minutu - tak se připečené kousky rozvaří. Přimícháme máslo a jakmile se máslo rozpustí, přimícháme pokrájenou petrželku. Omáčka máslem získá krémovou konzistenci.

5

Na střed talířů se salátem poklademe teplé kuřecí plátky, pokapeme je citrónovou omáčkou a hned servírujeme.

Poznámka

Kuřecí bujón uvaříme z 1/2 kostky kuřecího bujónu, kterou povaříme v 250ml vody. (Vaříme podle návodu.)

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept