Přírodní kuřecí plátky v máslovo-citrónové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Přírodní kuřecí plátky v máslovo-citrónové omáčce
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62259 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Sůl |
Omáčka | |
---|---|
4 polévková lžíce | albert Bio Kuřecí bujón |
4 polévková lžíce | Citrónová šťáva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Petržel hladkolistá |
Na ozdobu | |
200 g | Salát kadeřavý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 152,0mg |
Draslík | 897,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Salát kadeřavý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny albert Bio Kuřecí bujón, Citrónová šťáva, Petržel hladkolistá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Přírodní kuřecí plátky v máslovo-citrónové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Z omytých citrónů vymačkáme do sklenice šťávu. Omyjeme salátové listy, vodu z nich setřepeme a rozložíme je ozdobně na talíře. |
2 | Omytá a osušená 4 kuřecí prsa rozřízneme podélně na tenké plátky, tak získáme 8 kusů plátků. Vložíme je mezi potravinářskou fólií a pěstí (místo paličky) je trochu potlučeme. Plátky osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej s máslem a kuřecí plátky krátce osmažíme. Smažíme je přibližně po 5 minutách z každé strany do zlatohněda. Pak je odložíme do nádoby, kde je uchováme teplé. |
4 | Připravíme si omáčku: do té samé pánve s výpekem přilijeme 4 lžíce kuřecího vývaru a přimícháme 4 lžíce citrónové štávy. Vařečkou za stálého míchání přitom seškrábneme ze stran a ze dna všechny připečené kousky z kuřecích plátků a za stálého míchání je vaříme asi 1 minutu - tak se připečené kousky rozvaří. Přimícháme máslo a jakmile se máslo rozpustí, přimícháme pokrájenou petrželku. Omáčka máslem získá krémovou konzistenci. |
5 | Na střed talířů se salátem poklademe teplé kuřecí plátky, pokapeme je citrónovou omáčkou a hned servírujeme. |
Poznámka
Kuřecí bujón uvaříme z 1/2 kostky kuřecího bujónu, kterou povaříme v 250ml vody. (Vaříme podle návodu.)