Hovězí guláš II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí guláš II
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62262 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
5 stroužek | Česnek |
400 g | Cibule |
800 g | Hovězí maso zadní |
500 ml | Hovězí vývar základní |
50 ml | Olej rostlinný |
5 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 92,8mg |
Draslík | 251,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 79,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí guláš II postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu na oleji osmahneme na kostky nakrájené hovězí maso. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a vmícháme rajčatový protlak. Vše krátce osmahneme a zalijeme vývarem. Přidáme tymián, bobkový list a necháme přejít varem. Zmírníme teplotu a pod pokličkou zvolna dusíme asi 2 hodiny. Potom vmícháme prolisovaný česnek. |
2 | Nakonec guláš podle chuti osolíme a opepříme. |