Milánské rizoto s vepřovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Milánské rizoto s vepřovým masem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62263 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
20 g | Hrášek |
40 g | Mrkev kořen |
20 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Pažitka |
20 g | Protlak rajčatový sterilovaný |
200 g | Rýže dušená |
1 kávová lžička | Sůl |
160 g | Vepřové maso libové |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 56,8mg |
Draslík | 74,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 128,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Olej rostlinný, Pažitka, Protlak rajčatový sterilovaný, Rýže dušená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Milánské rizoto s vepřovým masem postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Orestujeme ho na oleji na zpěněné cibuli, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou, osolíme a dusíme do poloměkka. |
3 | Na kostičky nakrájíme mrkev, propláchneme rýži. |
4 | Rýži, mrkev a hrášek přidáme k masu, promícháme, zalijeme vodou a dusíme. |
5 | Na talíři můžeme posypat nasekanou pažitkou. |