Kuřecí prsa po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa po italsku
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62271 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Mozzarella |
3 špetka | Pepř bílý |
3 špetka | Sůl bylinková |
Vařené lilky | |
---|---|
3 ks | Lilek |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1,5 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Smažené maso | |
6 ks | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
60 g | Strouhanka |
60 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
Smažená zelenina | |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
3 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
3 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 189,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 415,6mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mozzarella, Pepř bílý, Lilek, Sůl, Voda pitná, Strouhanka, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Cibule, Cukr třtinový, Oregano sušené, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sůl bylinková, Olej olivový extra panenský, Kuřecí prsa, Mléko plnotučné, Olej olivový extra panenský, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa po italsku postup přípravy receptu:
1 | Gril zapneme na vysokou teplotu. V hrnci přivedeme k varu 2 litry vody s 1.5 lžičkou soli, jakmile se vaří vložíme do něj omyté celé lilky a vaříme je 2 minuty. Poté je vyjmeme, osušíme a odkrojíme zelené stopky. Lilky potřeme olivovým olejem a vložíme na gril. Grilujeme je z každé strany po 2 minutách. Zhnědlé lilky necháme pak vychladnout. Očistíme si velkou cibuli a porájíme ji nadrobno. Kuřecí prsa omyjeme a a osušíme. |
2 | Připravíme směs na obalení masa: do jedné mísy rozklepneme čerstvá vejce a rozšleháme je s mlékem. Do druhé mísy nastrouháme parmezán, který smícháme se a strouhankou. |
3 | Troubu si předehřejeme na 180°C. V pánvi dobře rozehřejeme olej. Kuřecí prsa obalíme nejdříve ve vajíčkách, pak v parmezánu se strouhankou. Vložíme je do rozpáleného oleje a smažíme je po 2 minutách z každé strany dozlatova. Poté je odložíme na velký talíř. |
4 | V zapékací míse nebo pekáči na plotně rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli, pak přimícháme konzervovaná rajčata, ochutíme je solí, cukrem, oreganem a pepřem.Promícháme a na plotně pomalu vaříme 5 minut. Na rajčatovou směs poklademe usmažená kuřecí prsa. Lilek pokrájíme podélně na plátky 5mm silné. Mozzarellu nakrájíme též na plátky. |
5 | Na kuřecí prsa poklademe plátky lilku, mezi vložíme nakrájenou mozzarellu, kterou ochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem. Nakonec prsa posypeme zbývající nastrouhaným parmezánem smíchaný se strouhankou. Zapékací mísu (nebudeme ji zakrývat) vložíme do trouby a maso pečeme dozlatova 35 minut a ihned je pak servírujeme. |