Vepřové kotletky na víně s šalvějovo-mandlovým pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotletky na víně s šalvějovo-mandlovým pestem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62276 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Vepřové kotlety |
Pesto | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
25 g | Mandle |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
6 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
50 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
Na přílohu | |
4 ks | Rajčata |
200 g | Salát Rosso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 138,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Česnek, Mandle, Šalvěj čerstvá, Rajčata, Salát Rosso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety, Olej olivový extra panenský, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotletky na víně s šalvějovo-mandlovým pestem postup přípravy receptu:
1 | Do mixéru vložíme omyté pokrájené šalvějové lístky, posekané oloupané mandle, očištený nakrájený stroužek česneku, olej a nastrouhaný ovčí sýr. Směs mixujeme přibližně 15-20 minut, až vznikne husté pesto. Mezitím omyjeme listy salátu, zralá rajčata, salát necháme okapat, rajčata osušíme, rozkrájíme na čtvrtky a se salátem je ozdobně poklademe na talíře. |
2 | Omyjeme a osušíme tenké plátky z vepřové kotlety bez kosti. Plátky by měly být přibližně 5mm vysoké a v průměru do 9cm. Na 8 kusů rozetřeme pesto, přikryjeme je dalšími 8 plátky a spojíme je na stranách párátky. Ve větší pánvi rozehřejeme olej, na něm opečeme plátky s pestem do zlatohněda. Pečeme je z každé strany 3-4 minuty a při otáčení opečenou stranu hned ochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem. Když jsou opečené z každé strany, přilijeme k nim bílé víno a vaříme je 4 minuty ve víně tak, že je mezitím 2-3x obrátíme. |
3 | Upečené plátky poklademe na talíře s listy salátu a hned servírujeme. |